Να'ναι καλά ο Neuer...

Τύχη βουνό είχε η Schalke στη χθεσινή αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το γεγονός ότι γλίτωσε με μία ανέμακτη ήττα με σκορ 0-2 οφείλεται και πιστώνεται στον Γερμανό κίπερ του συλλόγου, Manuel Neuer, ο οποίος έκανε όργια κάτω από τα γκολπόστ και σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τις επιθέσεις των κόκκινων διαβόλων. Αν δεν ήταν ο Neuer, τώρα θα μιλάγαμε για σκορ αγώνα πόλο...

Μέσα στα 20' πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο γερμανός τερματοφύλακας, διεθνής με τα χρώματα της πατρίδας του, κατάφερε να κερδίσει τον Rooney με απίστευτη απόκρουση σε καλοχτυπημένο σουτ του Άγγλου διεθνή έξω από τη περιοχή, να εμποδίσει δύο φορές τον Hernandez (Chicharito) σε τετ-α-τετ και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε διώξει κεφαλιά του γερόλυκου Ryan Giggs σχεδόν εξ'επαφής, ενώ έβαλε στοπ σε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες του "Chicharito". Και όλα αυτά στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Neuer όμως είναι άνθρωπος και η οικτρή αμυντική λειτουργία των γερμανών εν τέλει κπόστισαν καθώς μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο, Rooney και Giggs έδωσαν δύο τέρματα για την ομάδα του Μάντσεστερ και στην ουσία την οδήγησαν στην επόμενη φάση του θεσμού, δηλαδή στον τελικό, όπου θα περιμένει το νικητή από την αναμέτρηση Real Madrid-Barcelona (Σήμερα, 21.45 ΝΕΤ).

Πέραν από τον τερματοφύλακα της Schalke, αξίζει να αναφέρουμε πως η Manchester United ήταν απλά υποδειγματική, πλήρως λειτουργική, αεράτη και ορθολογική. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα και αν δεν είχε κατεβάσει ρολά ο αντίπαλος κίπερ, τότε θα μιλάγαμε για ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο του βρετανικού συλλόγου, μίας ομάδας που δεν βασίζεται σε άτομα αλλά δουλεύει σαν σύνολο. Διότι δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει πως ο Ferguson έχει τόσο καλό υλικό...

Park, Gibson, Carrick, Fletcher, O'Shea. Αυτόι μόνο φόβητρο δεν αποτελούν, ειδικά όταν τη ανέλα του συλλόγου έχουν φορέσει παίκτες της δυναμικής του Cantona, των αδερφών Neville, Van Nistelroy και τόσοι άλλοι. Η συνταγή είναι, όμως πετυχημένη χάρη στην οξυδέρκεια του Σκωτσέζου τεχνικού που βγάζει-να το πω πιο λαϊκά- από τη μύγα ξύγκι.

Δείτε τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Neuer: