Superleague Play off: 3ή αγωνιστική

Βραδιά των γηπεδούχων ήταν η χθεσινή, καθώς μετά τη λήξη των δύο αναμετρήσεων, ΑΕΚ και Ολυμπιακός Βόλου κατάφεραν να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις πρόβαλλαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αντίστοιχά, δίνοντας φωτιά στη βαθμολογία. Με το εμφατικό 3-0 επικράτησε η Ένωση του ΠΑΟΚ, ενώ οι Βολιώτες πήραν τους πρώτους τους βαθμούς, μετά το 2-1 επί του περσινού νταμπλούχου Ελλάδος.

Πρώτα θα μιλήσω για τον αγώνα στο άδειο λόγω τιμωριάς ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ έφτασε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς, μετά την άνετη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιξε καλά για τα 30 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μετά...το χάος. Δύο τέρματα από τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, που δείχνει σε εξαιρετική φόρμα, και ένα από τον Τραϊανό Δέλλα, σφράγισαν τη νίκη της Ένωσης, η οποία θα μπορούσε να είχε διευρύνει και άλλο το σκορ. Εξαιρετική η παρουσία του Μίτσελ στη μεσαία γραμμή, είχαμε καιρό να δούμε τον Ισπανό να κάνει καλό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε πάρα πολύ. Εμένα, από την αρχή των πλέι οφ, κάτι δεν μου άρεσε στην ομάδα του Χάβου. Πίστευα πως είχε άστρο ο ΠΑΟΚ, γι'αυτό και κέρδιζε. Διότι στον Βόλο θα μπορούσε να χάσει άνετα, αν ο τοπικός Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος. Πολύ κακός ο-τελειωμένος-Μουσλίμοβιτς, ενώ η απουσία του Βιερίνια ήταν αισθητή. Το γκολ της ΑΕΚ "έκοψε τα πόδια" των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι από τη στιγμή του γκολ του Δέλλα πάγωσαν και δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Έχω ακούσει πολλά για το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Πράγματι η ομάδα του Τσιώλη...εννοώ Κατσαβάκη παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο και κατά διαστήματα όμορφο, ωστόσο θεωρώ πως το όλο κλίμα είναι λίγο υπερβολικό. Εννοώ πως μιλάμε για μία ομάδα που μπορεί να αποδίδει καποιο ποδόσφαιρο, όμως βρίσκεται στο τέλος της βαθμολογίας. Θεωρώ πως στη τελική, η ΑΕΚ είναι αυτή που παίζει το πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο, ενώ άμα τη συγκρίνουμε με το πως αγωνίστηκε στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε μιλάμε για αλματώδη βελτίωση. Έχει τη καλύτερη επίθεση, δεν έχει δεχθεί γκολ από αντίπαλο και είναι αήττητη. Το κύπελλο της έκανε καλό.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είναι...κλινικά νεκρός. Η ομάδα αυτή είναι ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια από σύλλογο που θέλει να αποκαλείται ισχυρός και πρωταγωνιστής. Το θέαμα είναι εξαιρετικά αποκρουστικό, με την επίθεση να είναι ανύπαρκτη, το κέντρο αργό, αδύναμο, άτεχνο και η άμυνα...ελβετικό τυρί. Οι παίκτες είναι αδιάφοροι σε σημείο εκνευρισμού, η διοίκηση απούσα και ο προπονητής σε κάνει να αναρωτιέσαι πως έκανε όνομα αυτός ο άνθρωπος. Σε λίγο θα ζητάμε πίσω τον Νιόπλια...

Ο Ολυμπιακός Βόλου άξιζε τη νίκη και παρά το ότι το δεύτερο γκολ του Μαρτίν είναι καθαρά οφσάιντ. Έπαιξε πολύ καλύτερα και θα μιλούσαμε για μεγάλη αδικία αν το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο έκρινε την αναμέτρηση. Σε κακή μέρα ήταν...όλη η ομάδα του ΠΑΟ ενώ για τον Ολυμπιακό Βόλου καλά αγωνίστηκαν οι Μπρέσκα, αν και φέρει ευθύνη για το γκολ των φιλοξενούμενων, Μαρτίν και Σολάκης. Έτσι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο γύρο χώρις νίκη, και αν δεν είχε τους τρείς βαθμούς πριμοδότησης από τη θέση που πήρε στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τώρα θα ήταν τελευταίος.

Στην επόμενη αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι γίνονται γηπεδούχοι και οι γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι. Με πιθανή νίκη της ΑΕΚ στη Τούμπα θα μπορούμε να μιλάμε για κατάληψη της πρώτης θέσης από τους κυπελλούχους Ελλάδος ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το τρίποντο για να ελπίζει, αν και για εμένα δεν υπάρχει πιθανότητα αγωνιστικής ανάκαμψης.