Supeleague Play off: 1η αγωνιστική

Ξεκίνησαν λοιπόν και τα πλέι οφ και χθες διεξήχθηκαν δύο αναμετρήσεις. Στην αρχή ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει μέσα στη κατάμεστη Τούμπα τον περσινό νταμπλούχο Ελλάδος με σκορ 2-1, ενώ εν συνεχεία, η ΑΕΚ κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου και να ανέβει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Πίσω ακολουθούν με τρείς βαθμούς οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει βαθμό ακόμα.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο, χρονικά πάντα, παιχνίδι της Κυριακής, αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Για το τριφύλλι τα λέγαμε και στο τέλος της κανονικής αγωνιστικής περιόδου πως αν δεν καταφέρει να αλλάξει την εν γένει παρουσία του θα είχε τρομερά προβλήματα. Όπερ και εγένετο, καθώς το τελικό σκορ κολακεύει ιδιαίτερα τους πράσινους. Και αν δεν ήταν ο Τζόρβας τότε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα μπορούσε να είχε δεχθεί και τρία και τέσσερα γκολ, απέναντι σε μία καλοστημένη και με πλάνο ομάδα. Τα γκολ για τον ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Αθανασιάδης και Ελ Ζαρ ενώ το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Γάλλος Τζιμπρίλ Σισέ φθάνοντας τα 21 τη φετινή περίοδο (στο πρωτάθλημα πάντα).

Από πλευράς ΠΑΟΚ αγωνίστηκε πολύ καλά ο δημιουργός και των δύο τερμάτων, Αντελίνο Βιερίνια, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Βιτόλο,Γκαρσία. Παραφωνία ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Σαλπιγγίδης που ήταν μέτριος καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από πλευράς ΠΑΟ, κανείς, πλήν του Τζόρβα, δεν έκανε καλό παιχνίδι, το αντίθετο θα έλεγα. Από τους χειρότερους οι Μαρίνος, που δεν ακούμπησε μπάλα, Χριστοδουλόπουλος, που αγωνίστηκε για 90' και φάνηκε μόνο στο φύλλο αγώνα, και ο Ιωαννίδης τον οποίο και έκαναν...γιο-γιο οι του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο Βιερίνια.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η κυπελλούχος Ελλάδος κατάφερε αρκετά εύκολα να επικρατήσει του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον γνωστό Βόλο επι Τσιώλη. Φαίνεται πως η αλλαγή του προπονητή τώρα δείχνει τα αποτελέσματα της καθώς δεν υπήρχαν αυτοματισμοί και ιδιαίτερο πλάνο. Η ΑΕΚ έπαιξε κανονικά, δεν απειλήθηκε και αν δεν έπαιζε ο Μπαχά, που δεν μπορεί αν βάλει γκολ με τίποτα, η 'Ενωση θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του ξεχασμένου Λεονάρντο, ο οποίος και κέρδισε το πέναλτυ σε ανατροπή του από τον Σέλεσι.

Από την ΑΕΚ ξεχώρησαν οι Ντιόπ και Μάκος, που ανασταλτικά κάνουν πολύ καλή δουλεία, ο 35 χρονος Γεωργέας που ενώ ξεκινά κάθε σεζόν με την ετικέτα μπακ-απ πάντα καταλήγει βασικός και απαραίτητος, ενώ και ο σκόρερ έκανε καλή εμφάνιση. Μέτριος ήταν ο Μίτσελ που έχει δείξει πως μπορέι να προσφέρει πολύ παραπάνω. Αντίθετα, για τους Θεσσαλούς, σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι επιθετικογενείς παίκτες της ομάδας, και δη ο Μάριο Μπρέσκα, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Καλιφά Σανκαρέ για ακόμη ένα παιχνίδι, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως ο ντόρος γύρω από το όνομα του είναι δικαιολογημένος.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό τον ΠΑΟΚ ενώ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ξαναπάρει κεφάλι στη βαθμολογία εαν καταφέρει να επιβληθεί επί της φορτσάτης και δίχως ιδιαίτερο άγχος ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς κανένας αγώνας δεν θα μεταδοθεί από τη κρατική τηλεόραση, οπότε...να'ναι καλά οι καφετέριες...