ΠΑΟ έχεις πρόβλημα...

Η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός είναι όσο καλή και ελπιδοφόρα είναι αυτή τη στιγμή η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, κοινώς για κλάμματα. Μία ομάδα που δεν έχει καν το ψυχικό σθένος να αντισταθεί στη πλήρη υποταγή. Όλοι, παίκτες, τεχνικό τίμ, διοίκηση έχουν παραδώσει πνεύμα και δεν διακρίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ, ακόμη και από τους πιο αισιόδοξους φίλους της ομάδας.

Είναι προφανές πως η ρίζα του κακού βρίσκεται στην διοικητική αστάθεια. Είναι αυτό ακριβώς που θα οδηγήσει τον Σισέ στην έξοδο, τον Λέτο στην έξοδο και τον Νίνη, εάν βρεθεί κορόιδο να αγοράσει το πάλαι ποτέ ταλέντο της εθνικής Ελλάδος, ειδικά τώρα που δείχνει πιο αργός και αδύναμος από τον...τωρινό Καραγκούνη. Και είναι αυτό ακριβώς που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον ΠΑΟ εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης των πλεί οφ.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει αντίκρυσμα και στη συμπεριφορά των παικτών. Η μέχρι πρότινως ήρεμη δύναμη των αποδυτηρίων, Τζιμπρίλ Σισέ, τσακώθηκε με τον Καραγκούνη για μία...λάθος πάσα. Εϊναι τέτοιο το κλίμα στις τάξεις του περσινού νταμπλούχου Ελλάδος ώστε η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα να λαμπαδιάζει με τη παραμικρή αφορμή και να προκαλεί τεράστια προβλήματα στο ήδη πεσμένο ηθικό της ομάδας.

Ευθύνη φέρει βεβαίως και ο κόουτς της ομάδας που δείχνει πραγματικά έτοιμος γι'απόσυρση. Βαριέται ο άνθρωπος, ήρθε για διακοπές δεν εξηγείται αλλιώς. Είναι στον ΠΑΟ περίπου έξι μηνες και δεν έχει καταφέρει τίποτα καινούριο, τίποτα που να σταθεί ικανό να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα και νοοτροπία των πρασίνων. Όσο χάλια ήταν επί Νιόπλια, τόσο χάλια είναι και επί Πορτογάλου. Απλά οικτρός ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του.

Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να αφήσει στο απυρόβλητο και τους ίδιος τους παίκτες. Έχουμε και λέμε: Ιωαννίδης, Μαρίνος, Σειταρίδης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καρνέζης, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον, Πλεσί. Είναι τώρα αυτοί παίκτες για να οικοδομήσει κανείς ομάδα πρωταθλητισμού; Άντε ο Σίλβα, μόνο που θα έπρεπε να ήταν κανά τεσσάρι χρόνια νεώτερος να αντέχει. Επίσης ο Καραγκούνης δεν μπορεί άλλο, δεν έχει δυνάμεις, έχει ξεζουμιστεί. Το ίδιο και ο Κατσουράνης. Πολύ αργός, πάρα πολύ αργός.

Τα πράγματα δεν είναι καλά και αν δεν βρεθούν χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν, η ομάδα θα μπλέξει άσχημα. Το τελευταίο πράγμα που περιμένω να δω είναι να γίνεται συλλαλητήριο υπέρ του Τζίγγερ. Τότε θα τα έχω δει όλα στη ζωή μου.