Τι είπε ο Αδαμίδης...

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ χθες προχώρησε στη περιβόητη συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, ανάλυσε τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τον περιορισμό του υπέρογκου χρέους που μαστίζει τον σύλλογο και κάλεσε όλους τους φίλους της ομάδας να βοηθήσουν το νέο εγχείρημα για ανοικοδόμηση της ΑΕΚ, με σκοπό την επιστροφή στους τίτλους. Στήριξη σε Χιμένεθ και καρφιά για τον Νικολαϊδη...

Τι μας είπε στην ουσία ο πρόεδρος της Ένωσης; Πως η ΑΕΚ έχει χρέη της τάξης των 32-34 εκατ. ευρώ και όχι 100-140 που διατρανούσαν πολλοί ότι έχει. Έδειξε πως βλέπει με καλό μάτι το όλο πρότζεκτ των Supporters, ξεκαθάρισε πως ο κ.Παππάς θα ενταχθεί σε αυτό το γκρούπ, ενώ ήταν λάβρος κατά της διοίκησης Νικολαϊδή η οποία έκανε πολλά λάθη, τα οποία και αποκαλύφθηκαν μέσω του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στις αρχές του έτους.

Με λίγα λόγια, μόνο καλά δεν ήχησαν στα αυτιά των φιλάθλων της ΑΕΚ αυτά που είπε ο νυν πρόεδρος της ομάδας. Το μόνο θετικό ήταν η ανακοίνωση για το γηπεδικό, το οποίο οδεύει σε πολύ καλό δρόμο και είναι αρκετά πιθανή η ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφια, καθώς πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα μόνο εμπόδια, τα οποία δεν είναι ικανά να εμποδίσουν από νομικής άποψης τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Εμένα μου γεννάται μία απορία, και δεν μπορώ παρά να την εκφράσω ανοιχτά...Με τι χρήματα θα δημιουργηθεί το νέο γήπεδο; Στα ταμεία δεν υπάρχει ούτε κέρμα. Και μόνο οι δηλώσεις περί πέντε μεταγραφών συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ, δείχνει πως τα πράγματα είναι τραγικά και πως μόνη σωτηρία είναι η έξοδος στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, το Champions League.

Τον Ντέμη Νικολαϊδη πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ποτι υπεξέρεσε χρήματα από το ταμείο της ομάδας. Το αν αληθεύει ή όχι εγώ δεν μπορώ να το πω. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να λεχθεί με σιγουριά είναι πως ήταν κακοδιαχειριστής. 1,2 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του Αγκουστίν Πελετιέρι, ένα περίπου εκατομύριο για έπιπλα στα γραφεία της ΑΕΚ. Μπορεί να πήρε αρκετά λεφτά από μεταγραφές, όπως του Παπασταθόπουλου, του Πλιάστικα, του Κυριάκου, ωστόσο έκανε και πολλά λάθη.

Αυτό που ίσως αποδεικνύει ότι κάτι παίζει στα ταμεία είναι τα εξής δύο: Η...παραχώρηση του Λαγού για 400-500 χιλιάδες ευρώ και η αύξηση του μισθού του Ενσαλίβα κατά 330.000 μέσα σε μία μέρα από τη μεταγραφή του...Αυτό πράγματι δεν ακούγεται καλά στα αυτιά των φιλάθλων και μη της ΑΕΚ. Και ακόμα ένα τραγικό λάθος είναι το περιοδικό AEK Empire, και ιδιαίτερα οι αμέτρητες φανέλες του Ριβάλντο, που κατέληξαν στις αποθήκες...Το κόστος παραγωγής ήταν μεγτάλο, αλλά το χειρότερο είναι πως έμειναν αποθέματα...

Για τη λαϊκή βάση εγώ εκφράζω απαισιοδοξία. Τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ δεν της επιτρέπουν να συντηρείται από μερικά χιλιάρικα από διάφορους φιλάθλους της ομάδας. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα γερό πορτοφόλι, έναν ηγέτη που θα μπορέσει να δώσει πνοή και ώθηση για τη κιτρινόμαυρη αντεπίθεση και την επιστροφή στους τίτλους μετά από 16-17 ολόκληρα χρόνια. Το κακό είναι πως ο ίδιος ο Στάυρος Αδαμίδης δήλωσε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή.