Έγινε το αναμενόμενο...

Στο χθεσινό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Manchester United και τη Schalke είχε την ίδια κατάληξη με το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, μόνο που είχε σκορ μεγαλύτερου εύρους. Αυτή τη φορά ο Neuer δεν μπόρεσε να σταματήσει τους Άγγλους οι οποίοι και έστειλαν τέσσερις φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού κίπερ, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν ένα γκολ, το λεγόμενο και ως γκολ για τη τιμή των όπλων.

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορέι να αμφισβητήσει πως η ομάδα του Sir Alex Ferguson δεν άξιζε τη πρόκριση. Ακόμα και οι αριθμοί πιστοποιούν το δίκαιο της συγκεκριμένης εξέλιξης καθώς μίλαμε για την ομάδα που έχει τη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και που στην έδρα της δεν έχασε παιχνίδι. Ωστόσο, αξίζουν έυσημα στον Σκωτσέζο τεχνικό των κόκκινων διαβόλων που κατάφερε να φθάσει στα τελικά μία ομάδα που δεν έχει και το καλύτερο υλικό ατομικά, πλην όμως ήταν εξαιρετική σαν σύνολο.

Εντύπωση μου προκάλεσε πως και τα τέσσερα γκολ των μπέμπηδων προήλθαν από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής και όχι από τους κυνηγούς της ομάδας (2x Anderson, Gibson, Valencia). Ασφαλώς η United αγωνίστηκε με τα δεύτερα, όπως είναι οι Evans, Smalling(έχει μέλλον ο μικρός, δείχνει πολύ καλά στοιχεία), Owen, Gibson και δεν αγωνίστηκαν οι Rooney, Hernandez, η αιχμή του δώρατος για τους κόκκινους του Manchester. Φανταστείτε τι θα γίνονταν αν αγωνίζονταν οι βασικοί, θα είχαμε σκορ σε διαστάσεις...πόλο.

Από πλευράς Schalke, το όνειρο τελείωσε και με βαρύ τρόπο καθώς ο αποκλεισμός με συνολικό σκορ 6-1 δεν είναι καθόλου κολακευτικός. Ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια οι Γερμανοί διότι κατάφεραν να αποκλείσουν τη περσινή κάτοχο του τίτλου, την Inter. Επιπλεόν στα θετικά θα πρέπει να σημειώσουμε και την πολύ καλή πορεία στη φάση των ομίλων. Χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι βασικό μέλος της ενδεκάδας έχει γίνει ο συμπατριώτης μας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος και αγωνίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια των νοκ-άουτ.

Οι προβλέψεις και οι ευχές των περισσοτέρων, μεταξύ των οποίων και εγώ, επαληθεύτηκαν και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την επανάληψη του τελικού του 2009. Μόνο που για εμένα το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει στο Wembley, σε αγγλικό έδαφος, είναι κάτι το πολύ θετικό για την αγγλική ομάδα καθώς η Barcelona τα βρίσκει δύσκολα στο νησί διαχρονικά. Μπορεί το ισπανικό μεγαθήριο να φαντάσει ακλόνητο φαβορί, αλλά μην ξεγράφουμε και την ομάδα του Ferguson...Μακάρι να δούμε έναν τελικό αντάξιο του ονόματος των δύο συλλόγων.