Derby della Madonnina

Το ντέρμπυ-διαφήμιση του ιταλικού πρωταθλήματος είναι πλέον εδώ! Μόλις λίγα λεπτά απομένουν πριν αρχίσει η κορυφαία αναμέτρηση ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο της βαθμολογίας και ευχή όλων των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι να δούμε ένα καλό παιχνίδι το οποίο θα μείνει στις μνήμες μας για το θέαμα και όχι για τα έκτρωπα που πιθανόν θα λάβουν χώρα στις κερκίδες του Σαν Σίρο.

Το ματς θα είναι σίγουρα για γερά νεύρα καθώς κρίνεται ο τίτλος. Η σημερινή αναμέτρηση πιθανόν να βγάλει και τον πρωταθλητή Ιταλίας για τη φετινή σεζόν. Μεγάλες απουσίες και για τις δύο ομάδες καθώς οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Σουηδού στράικερ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ενώ η περσινή νταμπλούχος Ιταλίας θα αγωνιστεί χωρίς τον Λούσιο στα μετόπισθεν.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δούμε και την επιστροφή του Λεονάρντο στο γήπεδο που έκανε καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, αυτή τη φορά όμως θα καθίσει στον πάγκο της μισητής συμπολίτισσας Ίντερ. Πέρσι τέτοιο καιρό ο βραζιλιάνος τεχνικός είχε υπό τις οδηγίες του τη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και φέτος αυτομόλησε, και θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ροσονέρι.

Αλλά φθάνουν τα λόγια. Η ώρα της κρίσης έφθασε. Μίλαν-Ιντερ και μακάρι να δούμε ποδόσφαιρο, που τόσο ανάγκη έχουμε εμείς οι Έλληνες να δούμε. Και εννοώ ποιοτικό ποδόσφαιρο.