Αφεντικό η Porto...

Τόσο επιθετική ομάδα, με δυναμισμό, μυαλωμένο παιχνίδι και οργάνωση μόνο από τη Barcelona εχώ δει, άντε και από τη Real όταν παίζει εναντίον των μικρών του ισπανικού πρωταθλήματος, με αντιπάλους την Almeria, την Getafe και σία. Χθες, η ομάδα του Andre Villas Boas έκανε κυριολεκτικά όργια, έκλεισε χώρους, έκανε το παιχνίδι της και το κυριότερο, έστειλε τους Ισπανούς πίσω με το εμφατικό 5-1 που της δίνει τη πρόκριση.

Δεν θα σταθώ τόσο στο τελικό σκορ της αναμέτρησης, όσο στο γεγονός ότι μέσα σε ένα ημίχρονο κατάφερε να φέρει τα πάντα ανάποδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απλά χάλια, δεν επέβαλε ρυθμό και δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες για γκολ. Στον αντίποδα, η Villareal, με λογική και σύναιση και ορθολογισμό, έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες και ευτύχησε να προηγηθεί στην εκπνοή του ημιχρόνου. Κάπου εκεί άρχισα να καταριέμαι τα κίτρινα υποβρύχια, διότι ονειρευόμουν τελικό Porto-Benfica.

Ωστόσο, η αντίδραση των πρωταθλητών Πορτογαλίας ήταν άμεση. Δίχως να της κοπούν τα πόδια από το γκολ των αντιπάλων, άρχισαν να πιέουν για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο και ήρθε με εκτέλεση πέναλτυ του Radamel Falcao. Από εκεί άρχισε και το επιθετικό κρεσέντο των Πορτογάλων. Αρχικά ο Guarin έδωσε το προβάδισμα και στη συνέχεια ο Κολομβιανός στράικερ (Falcao) σκόραρε άλλα τρία, φθάνοντας τα 15 στη διοργάνωση και δίνοντας εμφατικό τόνο στη νίκη των Πορτογάλων μέσα στο Dragao.

Έχει ακουστεί έντονα πως ο νυν τεχνικός της Πόρτο είναι ο νέος Jose Mourinho και οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι στιγμής δείχνει εξίσου καλός με τον δάσκαλο του στα πρώτα του βήματα. Φυσικά θα πάρει πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερη δουλειά για να φθάσει το επίπεδο του προπονητή της Real, ωστόσο τα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά, καθώς οδήγησε με, εξαγριωτική θα έλεγα, ευκολία τη Porto στη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έχει πάει στον τελικό του Europa League.

Το κυριότερο απ'όλα είναι πως το πορτογαλικό μεγαθήριο αποδίδει εξαιρετικό και θελκτικό ποδόσφαιρο, πράγμα που αναζητά ο κάθε φίλαθλος του ποδοσφαίρου, ανεξαιρέτου ομάδας. Και επειδή εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθήσει στη δίαιτα από το καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να το θέλουμε φυσικά, έχουμε ανάγκη να δούμε και λίγη καλή μπάλα.

Υ.Γ Τελικά η ελπίδα μου να δούμε τελικό μεταξύ Porto και Βenfica συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μετά τη νίκη των αετών επί της Braga.