Πρωτάθλημα τέλος! Ώρα για πλεί οφ...

Χθές έπεσε η αυλαία της κανονικής διάκρειας του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να σηκώνει για 38η φορά τον τίτλο, σκορπίζωντας χαρά στους φιλάθλους του και στον Αντώνη Νικοπολίδη, που από χθες "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του γάντια, αποχαιρετώντας οριστικά τους αγωνιστικούς χώρους σαν παίκτης. Στον αντίποδα, Πανσερραϊκός, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης αποχαιρέτησαν τη κατηγορία.

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή και παράλληλα την έξοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος και εξασφάλισε τρείς πόντους για τα ερχόμενα πλει οφ, με την ΑΕΚ να έχει έναν πόντο και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο μίνι πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαϊου.

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση για τα πλεί οφ, αν και έκανε πέντε συνεχόμενες νίκες με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο. Η αλήθεια είναι πως, αν και δεν τα κατάφερε στο τέλος, μπορεί να εξάγει ένα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα για το μέλλον: Με τον Τσιώλη στο τιμόνι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος και εντυπωσίασε.

Δίκαιη είναι η πτώση και για τους Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Πανσερραίκό. Οι τρεις αυτές ομάδες απέδειξαν πως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Super League, η κάθεμια για διαφορετικούς λόγους. Το νέο γήπεδο-στολίδι δεν ήταν αρκετό για τη σωτηρία, ενώ ο Πανσερραϊκός πληρώνει την ανυπαρξία στις μετεγραφές του καλοκαιριού και ο Αστέρας Τρίπολης την έλλειψη φιλάθλων και την αδιαφορία των ιδιοκτητών.

Αντικειμενικά μιλώντας, ο Ολυμπιακό αποτέλεσε τη καλύτερη ομάδα αυτή τη σεζόν. Είχε το καλύτερο ρόστερ, έναν προπονητή που όλοι σέβονταν και έναν πρόεδρο που "έσπρωχνε" πολύ χρήμα για την ενίσχυση του συλλόγου. Δεν είναι τόσο η απόδοση, όσο η σταθερότητα που έφεραν την ηρεμία και τον τίτλο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, σε συνδιασμό και με κάποια εύνοια από τις διαιτητικές αρχές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν άξιζε το πρωτάθλημα.

Συνοπτικά οι αγώνες:

Ολυμπιακός 6-0 ΑΕΛ Λάρισα
Ολυμπιακός Βόλου 3-2 Παναθηναϊκός
ΑΕΚ 0-0 Ηρακλής
ΠΑΟΚ 2-0 Κέρκυρα
Ξάνθη 1-2 Άρης
Ατρόμητος 0-0 Καβάλα
Πανσερραϊκός 0-4 Εργοτέλης
Αστέρας Τρίπολης 3-1 Πανιώνιος

Αύριο θα σας παρουσιάσω την κορυφαία, κατ'εμέ πάντα, ενδεκάδα του πρωταθλήματος, τους παίκτες που εντυπωσίασαν και αυτούς που μας απογοήτευσαν.