Σκούπα και φαράσι...

Μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο περσινός νταμπλούχος Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, στην αρχή, και έπειτα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος σε πολύ άσχημη κατάσταση και ενώ θα μπορούσε να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη περσινή επιτυχία, λάθη στο προγραμματισμό και η αποχώρηση ορισμένων της διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα το φετινό συνοθήλευμα.

Μετράμε αποτυχημένες μεταγραφές: Σίντνεϊ Γκοβού, Λουϊς Γκαρσία, Νταμιέν Πλεσί, Στέφανος Κοτσόλης και ίσως Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Όλοι αυτοί οι παίκτες, με εξαίρεση τον Κοτσόλη, αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Αν υπολογίσουμε και το γεγονός πως μερικοί μεγάλωσαν πολύ (Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γιώργος Καραγκούνης) και άλλοι πέρασαν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (Σωτήρης Νίνης, Σεμπάστιαν Λέτο, Αλέξης Τζόρβας), συνθέσαμε το παζλ της φετινής τραγικής πορείας του Παναθηναϊκού.

Και οι διοικητικές ανακατατάξεις προκάλεσαν μόνο προβλήματα, νεύρα και απογοήτευση. Από το πλοίο έφυγαν πρώτοι οι καπετάνιοι Βγενόπουλος και Πατέρας και σε συνδιασμό με την έλλειψη μιας ηγετικής μορφής εκτός αγωνιστικών χώρων και της μη ενασχόλησης με τα του Παναθηναϊκού από μέρους Τζίγγερ, συμπεραίνουμε πως το μέλλον των περσινών πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδος είναι τουλάχιστον δυσοίωνο, αν όχι μαύρο και άραχνο.

Θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο να εμπλακεί στα του Τριφυλλιού ο Παύλος Γιαννακόπουλος καθώς ο άνθρωπος αφενώς ασχολείται με το μπάσκετ, αφετέρου είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία. Και η πιθανότητα ο νεώτερος από τους Γιαννακόπουλους, ο Δημήτρης, να ασχοληθεί, αποτελεί αποκύημα ζωφερής φαντασίας οπαδικών φυλλάδων και δημοσιογράφων. Εξάλλου, και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της ομάδας δεν τα έχουν καλά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Πιθανότητα να μπεί νέος επενδυτής δεν γνωρίζω εαν υπάρχει. Πάντως μεσούσης της οικονομικής κρίσης, της Τρόικας και των λοιπών οικονομικών προβλημάτων, μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί αξιόλογος και οικονομικά εύρωστος παράγοντας που θα θελήσει να αναλάβει τις τύχες μιας ομάδας που τώρα ταλανίζεται από πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και που έχει φοβερές τρύπες.

Λύση θα μπορούσε να υπάρχει αν και εφόσων επαναδραστηριοποιούνταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, πράγμα απίθανο καθώς κανείς δεν έχει ξεχάσει τα συλλαλητήρια εναντίον του, ούτε και ο ίδιος, οπότε γιατί να θελήσει να ξαναμπεί; Για να δεχθεί έτι μία ακόμη φορά τα πυρά των φίλων της ομάδας; Διότι μπορεί να μην κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένος σαν πρόεδρος, από πλευράς τίτλων πάντα, ωστόσο, ο σύλλογος είχε οικονομική υγεία, πράγμα που τώρα δεν έχει.

Εκτός και αν γίνει συλλαλητήριο για την επιστροφή του...